VIKINGEN “RITHA” BRØLLER SOM EN GRÅMÅGE, BAGENKOP FEBRUAR-MARTS 2019.

Jeg er virkelig kommet i tvivl om min bestemmelse holder i retten…. Jeg har nu kunnet følge “Ritha” på tæt hold, siden jeg fandt “hende” den 9. februar 2019 frem til mit seneste besøg i havnen den 2. marts 2019. For nogle dage siden hørte jeg den endelig kalde mens den stod på havnekajen lige foran mig og det lød overhovedet ikke som noget jeg kender fra Sølvmåge… men klart som en typisk Gråmåge.. et meget højlydt, kraftfuldt, rullende, mørkt kald !. Det er fuldstændig som at spille en moderne fodboldkamp, hvor jeg benytter mig af VAR…. man kigger igen og igen og igen osv. indtil man må tage en beslutning…. Lige nu har jeg mest lyst til at smide håndklædet i ringen og acceptere fuglen som en Gråmåge, dvs. 99 procent Gråmåge med noget snask på 1 procent fra en Sølvmåge… Man skal jo aldrig bestemme noget med sikkerhed hvis man er det mindste i tvivl… og jeg er mest til både livrem og seler….  Gråmåge bliver aldrig det samme igen efter denne oplevelse… hårde dage… Liverpool smider mesterskabet og så en umulig Måge…men men i morgen er jeg atter klar og det med en spændende nyhed fra min fugleverden.  

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Når man ser den komme sådan her… og i det lys….sååååeeee ligner den jo meget godt en Gråmåge. Bagenkop februar/marts 2019.

Men når man så ser de lange “sorte negle” så sveder man pludselig tran og ville ønske man aldrig var blevet vild med måger. Bagenkop februar/marts 2019.

Men den forstår at gøre opmærksom på sig selv, den indtager scenen i bedste surferstil… I Kina fanger fiskerne fisk ved hjælp af Skarver… “Ritha” bruger dem som levende surfbræt…..Bagenkop februar/marts 2019