KORTTÅET LÆRKE INDTRÆKKENDE PÅ HØNEN, FANØ DEN 23. SEPTEMBER 2018

De sjældne fugle har bare med at dukke op på dage hvor de er mest uventede…. Efter flere dage hvor jeg ikke kunne lave træktællinger på Hønen pga. vejret, var det endelig blevet muligt igen. Vejret var dog ikke super godt, da vinden forsat kom fra det kolde og blæsende hjørne NV med en middelvind på 11 m/s. Jeg havde endda fået besøg på min post af Jens Kirkeby. Da vi nærmer os afslutningen på tællingen kommer der pludselig en lille lys og tavs indtrækkende fugl som dumper ned i klitten 30 meter fra os. I første omgang havde vi overhovedet ingen ide om hvad det var, men den “lugtede fælt” af et hit… Vi gik hen mod gerningsstedet og fuglen lettede prompte og vi kunne med det samme se det var en Korttået Lærke, brede vinger og ingen lys vingebagkant. Fuglen forblev i området frem til vi forlod den sidst på eftermiddagen. Den blev set af en del, da der var ankommet en del ornitter til Øen, håber den bliver da der er flere der har meldt deres ankomst mandag i håb om at se den. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den var godt sky og meget svær at dokumentere… Jeg hørte kun den kalde en gang. Et tørt Bysvalekald.

Bemærk det lyse og kolde indtryk den giver den giver i flugten på en blå himmel.

Helt sandfarvet underside uden nogen former for stribning udover omkring halsen.

Bemærk ingen hvid vingebagkant som fx hos Sanglærke. Desuden kan man også godt fornemme at det er en meget lille fugl i forhold til vore hjemlige Sanglærke.