FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 38 (17-23. SEPTEMBER 2018).

Så er det blevet tid til den anden udgave af Fugle- og Naturavisen for Fanø. Det har igen været en utrolig spændende uge, hvor der har været et fint træk af Spurvehøge og Dværgfalke. Stormen Knud som ramte den danske Vestkyst sidst på ugen, gav et massivt pres på fuglene, da hele Keldsand blev oversvømmet og fik den sydlig del af Fanø til at ligne et voldsomt hav, vandstanden kom op på 2 m og 35 over normalen. Det gav ikke så mange havfugl som håbet på, men det gjorde ikke så meget, da der alligevel dukkede uventede gæster op såsom en adult han Steppehøg, Storpiber, Kohejre og Korttået Lærke.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Nogle af Kragerne på Fanø ligner næsten en helt ny art for verdenen… Kragerne i SV-Jylland er nok mest hybridkrager.

Hvem af os der blev mest bange ude i klitten ved jeg ikke, men den her Spurvehøg kiggede lige igennem mig.

Endnu en “Side9 pige” solopgang over Hønen….

Ugens “Starbird”  blev Kohejren som var ny art for Fanø. Fuglen blev fundet af Søren Brinch ved Kalvekrog, dagen efter blev den genfundet ved Sloen og senere på dagen endte den oppe ved Farmen, hvor den forsat raster til flere ornitologers glæde.

Da stormen Knud ramte Fanø kom der rigtig mange måger ind, især Sildemåge imponerede… Det gav blandet andet en aflæsning af en fugl som var blevet ringmærket i Corvera i Spanien. Den var blevet fanget og mærket den 30. marts 2005 som en 3. vinter fugl. Den er sidenhen blevet aflæst 12 gange, hvoraf de 9 gange er i Spanien, mens de andre aflæsninger stammer fra England og Tyskland… så 13 gang blev Fanø.

Skestorke på træk ved Hønen, godt at se der er kommet unger på vingerne…

For anden søndag i træk sluttede vi ugen af med en SU art. Denne gang blev det en indtrækkende Korttået Lærke ved Hønen.

Og som rosinen i pølseenden min ynglingsfugl Sortstrubet Bynkefugl… Imponerende den kunne sidde så stille i 15 m/s, mens stormen Knud kastede vinden ind over Fanø….