AFLÆSNINGSTUR GAV DANMARKS FØRSTE “KRABBEÆDER” FANØ DEN 12. SEPTEMBER 2018.

Søren Brinch fristede med en tur op langs stranden på Fanøs Vestkyst i dag… Vi ville se om den kraftige vind havde presset nogle trætte fugle ind på stranden. Der var især godt med unge Islandske Ryler og mellem dem også en god stak Stenvendere. Mellem dem fik jeg spottet en Stenvender med et “hvidt flag” over knæet, hvor den lige stammer fra ved jeg endnu ikke, men ser meget frem til at høre om dens rejse. På vores vej fik vi også aflæst en del Sølvmåger med gule ringe, som nok stammer fra Tyskland. Søren opdagede en meget stor Kaspisk Måge med polsk ring, næbbet var så kraftig, at jeg er lidt i tvivl om det er en “ren fugl” eller om der er lidt Sølvmåge gener i den. På trods af at der ikke er så mange Splitterner tilbage fik vi presset en aflæsning ud af det alligevel, og igen er jeg i tvivl om hvor den kommer fra, men Tyskland eller Holland er meget sandsynligt.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den første “Krabbeæder” for Danmark var selvfølgelig en Stenvender…. bemærk det hvide flag på venstre ben over knæet “A2Y”.

Denne polske ringmærkede Kaspiske Måge “33P3” har et utrolig kraftigt næb som virker meget kraftigt for denne art… hybridgener ?

Den ringmærkede Splitterne var ikke nem at få aflæst, den havde en forkærlighed for at have fødderne i vand….”4T3″