BESAT AF EN PHYLL…..SCHWARZIIII

Vi nærmer os tiden hvor man som fuglemand/kvinde begynder at få nervøse trækninger når snakken falder på “phyller” …. Der drømmes og de fleste har nogle helt bestemte arter de gerne vil se…og jeg var ikke anderledes… jeg ville se Schwarz Løvsanger, som bare omtales som Schwarzi i daglig tale. For mit vedkommende startede drømmen da jeg begyndte at læse British Birds i 80erne.. især når oktober/november nummeret udkom, så var den årlige SU-rapport med for UK. Her kunne man virkelig komme til at drømme, Englænderne var langt foran os andre, de fandt arter man kun kunne drømme om… og jeg kan stadigvæk huske jeg da jeg så de første sorthvid fotos af Schwarzi fra den engelsk østkyst, brun og kedelig ! …Det var her besættelsen startede… Der gik mere end 10 år inden drømmen blev til virkelighed. Den 7. oktober 1994 gik jeg og ringmærkede i stationshaven ved Blåvand Fuglestation og var meget tilfreds med det hele, vi havde nemlig alle fået Blåstjert dagen før takket være Michael Fink. Hvordan jeg lige pludselig fik at vide, at nu havde Torbjørn Eriksen fundet en Schwarzi nede ved Blåstjerten… er forsvundet ud i “tågerne”, det var jo før mobil og zello osv.  Jeg stod som lamslået, nettene var fulde af fugle og jeg kunne som den eneste ikke bare stikke af… jeg var lige ved at “koge over” min drømmefugl var nu et mareridt … Men Michael Fink og Michael Clausen var de bedste venner i nøden… de blev tilbage og hjalp med at tømme nettene, faktisk nåede Michael Fink aldrig selv at få den at se da han skulle hjem samme dag, men heldigvis havde han den fra Chr.Ø fra tidligere. Da nettene var tømt og lukket var det afsted til Vestskoven… her stod alle glade og ingen havde styr på den… jeg måtte slide mig igennem 3 mega lange timer før jeg så den knaldgodt…næsten… jeg kunne ikke se hovedet på den pga. af en gren… mareridt igen igen… jeg måtte yderligere bruge 3 timer før jeg atter så den… jeg stod helt alene da den kom frem i en lille fyrbusk og her blev den i en halvtime og kunne nydes på 2 meters afstand frit fremme i lange perioder… Den blev i området frem til den 9. oktober og jeg var henne og nyde den hver dag i flere timer… jeg var et nyt menneske, men som allerede havde fået Nordsanger som næste projekt.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den 20. oktober 2013 så jeg den så også i hånden, da den blev ringmærket ved Blåvand Fuglestation.

Og så igen fra den magiske uge 42 i 2017, hvor det væltede rundt med phyller i Blåvand… jeg bliver aldrig træt af Schwarziiiiiiii.

Jeg er ikke alene om at blive glad for en Schwarzi, her jubler alle birderne over den fremviste fugl ved Blåvand Fuglestation i uge 42 i 2017.

Henrik Brandt fremviser hans flotte fangst ved Blåvand Fuglestation i uge 42 i 2017.