TILBAGE EFTER 4 ÅRS FRAVÆR PÅ HUKKET…..SABINEMÅGE

Det var altid bedre i gamle dage !!!, da kunne man regne med at havfuglene kom til Blåvand når det blæste fra det rigtige hjørne. Men ak tiderne har ændret sig, man kan ikke længere føle sig sikker på at man får det hele at se på en sæson. Hele efteråret 2017 stod jeg på Hukket hver dag ved Blåvand… og med mange sæsoner bag mig, var det med en vis vemod, at man kunne se der var blevet længere imellem Kjoverne og de andre Havfugle osv. En der virkelig var savnet var Sabinemågen den var ikke blevet registreret siden efteråret 2013 ved Blåvand. Derfor var der også sejrsbrøl og glæde da der pludselig rastede en fugl den 1. september 2017…. første fugl i 4 år !!!!. Det drejede sig om en 1k fugl som rigtig viste sig frem, den blev både set stående og flyvende og kunne sammenlignes med en 1k Ride som den minder mest om. Heldigvis blev det ikke den sidste, frem til den 14 september fik jeg samlet set 4:1k fugle sammen med andre fuglefolk i klitterne ved Blåvand og de andre 3 blev også fejret med begejstring. Lad os håbe der ikke går 4 år igen før den gæster Blåvand.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Efter 4 års fravær var den smukke Sabinemåge tilbage ved Blåvand den 1. september 2017.

Det er en lille og elegant måge.. en rigtig arktisk juvel.

Her sammen med en 1k Ride som den forveksles med, det er Sabinemågen der er til højre.