EN OPLEVELSE FOR LIVET….STORKJOVE KILL

Midt i sommerpausen, hvor der ikke er så mange fugle, vil jeg gerne fortælle om en af de oplevelser jeg aldrig glemmer…

I efteråret 2017 var jeg ansat som observatør ved Blåvand Fuglestation….og på trods af rigtig mange sæsoner derude med mange spændende oplevelser… er der en bestemt dag der går igen og igen i min hukommelse…den 27. november 2017… Sidst på dagen gik jeg på stranden og mellem tusindevis af især Sølvmåger var der også 2 Storkjover der skabte panik på stranden. Den første fik alle mågerne på vingerne, men roen faldt hurtigt over mågerne igen, da den bare forsatte mod nord…. Men ganske kort tid efter gik mågerne igen på vingerne og denne gang virkede det endnu mere voldsomt, der var virkelig panik på…Jeg opdagede hurtigt en Storkjove inde over stranden som lå og jagede Sølvmågerne… Og pludselig fik den fat i en Sølvmåge og så fik jeg ellers en af de mest baske oplevelser jeg har haft… De næste to timer så jeg hvordan denne måge kæmpede for sit liv på under ti meters afstand… Flere gange troede jeg, at nu var den død, men pludselig rejste den sig op og kæmpede videre… Til sidst vandt Storkjoven… Jeg sad næsten tilbage med dårlig samvittighed over jeg ikke brød ind og hjalp mågen…  Jeg fik en serie fotos der viser hvad der skete denne november dag… …….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Først ved det sidste foto var mågen død….