JEG HAR FÅET KRITIK DEN 30. MARTS 2023.

Jeg deler vandene i øjeblikket i forbindelse med jeg har skrevet om SU`s mangelfulde måde at arbejde på. Især et ungdomsmedlem fra DOF var meget indigneret på SU`s vegne. Han skrev en masse interessante ting om jeg burde vide bedre da jeg selv engang havde siddet i SU… Det var faktisk helt utroligt hvad han vidste om mig og hvad jeg burde gøre og ikke gøre. Han glemmer dog, at da jeg sad i SU var internettet ikke engang opfundet, så vi arbejdede på en helt anden måde. Det er som at sammenligne pære og bananer. Dengang kom beskrivelser og fotos med posten, så det tog lang tid at komme igennem sagerne. Det kan selvfølgelig være svært at forstå når man er en fremadstormende ung feltornitolog med ambitioner og aldrig har prøvet at slikke på frimærker. Denne unge mands forsvar af SU var ganske imponerende… Jeg fik at vide jeg var til grin blandt danske feltornitologer og at jeg hadede SU. Angående det første har jeg det fint med at være til grin, jeg elsker at få folk til at grine, selv om det har været svært på det sidste at få folk til at smile. Ved den Sortstrubede Jernspurv så flere SU folk meget alvorlige ud når de kiggede over mod mig og flere birdere ville ikke hilse. Det var et sidespring og pyt med det… jeg kan nu stadigvæk godt lide dem alle sammen. Jeg hader dog ikke SU som den unge mand mente. Han havde nøjagtig som SU misforstået det hele. Det er ikke så meget det at de godkender Jagtfalken der er problemet. Men mere at de ikke henvender sig og siger at de gerne vil behandle fundet. En simpel email eller endda et telefonopkald kunne have hjulpet, måske endda dialogkaffe i stedet for at lade testosteronen bestemme. En klog feltornitolog skrev i samme sammenhæng til mig at det måske var klogt at få lidt kvindelige feltornitologer ind i udvalget, jeg kunne ikke være mere enig. Den unge mand var også optaget af at SU gjorde alt for at opretholde den danske fugleliste så præcis som mulig. Det har jeg da selvfølgelig fuld respekt for, men jeg er ikke sat på denne jord for at hjælpe til med det. Jeg ser på fugle for min egen skyld i dag. Jeg har bidraget mere end rigeligt til den danske liste samt arbejdet benhårdt for fx. Blåvand Fuglestation og DOF på forskelige måder. Til sidst må jeg bare sige at hvis man kan blive så oprørt over hvad jeg skriver på min blog, så er det måske ikke klogt at følge med og endda slet ikke bruge det som godnatlæsning… det kan udvikle sig til et voldsomt mareridt. Så da vi lever i en tid hvor der er mangel på psykologer til unge mennesker der mistrives kan det blive en dyr omgang for birdersamfundet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sølvhejre. Jeg kan være en stridig “hejre” (kan mænd være en “hejre” ?…. jeg tror jeg kan) men jeg hader ikke nogen…. dog ikke vild med Everton og Manchester U. Ringe sø den 29. marts 2023.