CHRØ – DAG 25 DEN 27. OKTOBER 2022.

Vejret svingede lidt i dag, mest skyet og diset med kortere perioder med sol… Dagens oplevelse var en dramatisk af slagsen. Ude ved Østerskær så vi en indtrækkende Mosehornugle som blev skræmt ud igen af nogle turister og det var ved at koste den livet. Ude over Østerskær gik Stormmågerne på vingerne og angreb den stakkels ugle ret voldsomt og de næste 5-8 minutter måtte den kæmpe for sit liv. Heldigvis klarede den det i sidste øjeblik at nå land igen og lande ved Verdens ende. Dagen igennem rastede der 2 Fjeldvåger som ikke turde trække ud i disen, de måtte på vingerne mange gange da de blev skræmt op af turisterne. På Græsholm sad den adulte Vandrefalk atter og kiggede. Der var heller ikke mange småfugle på øen, Anton fangede dog en Rødtoppet Fuglekonge så lidt tiltræk var der kommet. Ellers var der igen en mindre flok Silkehaler at nyde.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rødtoppet Fuglekonge 1k han. Jeg tror jeg har brugt for megen tid på mågerne i år igen, det var faktisk den første Rtp. Fuglekonge jeg har set i 2022. Til gengæld var det super skønt at se denne delikate fugl igen. ChrØ den 27. oktober 2022.

Fjeldvåge 1k. En af dagens to rastende fugle. ChrØ den 27. oktober 2022.