HALMBALLER OG SOMMERFUGLE, LANGELAND DEN 17. AUGUST 2022.

Laila og jeg måtte bare igen til Langeland i dag, da vejret igen var helt fantastisk. Vi startede dagen med at køre til Ristinge Klint hvor der var meldt om flere gode sommerfuglearter de seneste dage. Det var et rigtig godt valg også selv om vi ikke kunne fine Svalehalen. Det blev nemlig bla. til 2 Duehaler (senere havde vi også ved Bagenkop), Gul Høsommerfugl samt Orange Høsommerfugl som alle 3 var nye Danmarksarter for Laila, så hun var super glad. Herefter fortsatte vi vores projekt med at tjekke halmballer i håb om at finde en rastende Aftenfalk som der var flere meldinger om fra det øvrige Danmark. Arten har det ofte med at raste på disse halmballer. Efter 3 dage hvor vi nok har set samtlige halmballer igennem på det sydlige Langeland hvilket er ret mange var der endelig bingo. Ved Bagenkop opdage vi den fineste Aftenfalk 1k som sad sammen med en 1k Tårnfalk på en stor bigballe. Så vi var faktisk ret stolte af os selv da dette lille skøre projekt gav bonus. Ellers bød dagen på Rovterner, Sølvhejre og Kaspiske Måger.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Duehale. Ristinge Klint den 17. august 2022.

Duehale, Ristinge Klint den 17. august 2022.

Duehale, Ristinge Klint den 17. august 2022.

Gul Høsommerfugl, Ristinge Hale den 17. august 2022.

Orange Høsommerfugl, Ristinge Klint den 17. august 2022.

Orange Høsommerfugl, Ristinge Klint den 17. august 2022.

Aftenfalk 1k, Bagenkop den 17. august 2022.

Aftenfalk 1k, Bagenkop den 17. august 2022.