DEN NYE ZEISS SFL 40 HÅNDKIKKERT DEN 1. APRIL 2022.

For mig er det næsten som juleaften når jeg har fået muligheden for at teste en ny kikkert fra Zeiss. Igennem de sidste par år har Zeiss i Birkerød givet mig lov til at afprøve og teste deres nyeste produkter (Victory SF 10 x 42 og 8 x 32 samt Victory Harpia 95) . Så da de spurgte for omkring en måned siden om jeg havde lyst til at teste deres nye SFL 8 x 40 som kommer på markedet den 31. marts 2022 var jeg selvfølgelig klar. Når man har testet de 2 Victory modeller 10 x 42 og 8 x 32 så har man store forventninger til en ny model, så jeg var spændt på hvad den nye SFL 8 x 40 kunne byde på. (kommer også som en 10 x 40). 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Den nye Zeiss SFL 8 x 40. Er en meget smuk kikkert og som har noget af det bedste optik jeg har oplevet længe.

Vanen tro er jeg altid meget opmærksom på følgende 4 punkter når jeg tester en kikkert; 1. ergonomien, 2. synsfeltet, 3. nærafstanden og 4. vægten. I modsætning til topmodellen Victory SF 8 x 42 er SFL 8 x 40 en mere kompakt kikkert, men med samme perfekte balance som SF, jeg må indrømme jeg var meget begejstret for ergonomien. Det var også superfedt at den kom med den samme brede fokuseringshjul som hos SF modellen , som gør man kan stille skarpt lynhurtigt også selv om man har handsker på. Oven i det vejer den kun 640 gram, hvilket gør man kan have den med sig hele dagen uden at blive træt i nakken eller armene. Helt generelt får man indtryk af en meget stærk og robust kikkert. Synsfeltet var outstanding, i SFL 8 x 42 som jeg testede var den 140 m/1000. Som brillebruger betragter jeg synsfeltet som en meget vigtig del når der skal vælges ny kikkert, og jeg er sikker på mange vil blive meget begejstrede når de prøver denne nye model fra Zeiss. Nærafstanden er helt nede på 1.5 m, hvilket er perfekt til både fugle og insekter.

Som altid kan man regne med at en kikkert fra Zeiss er utrolig skarp og her blev jeg selvfølgelig ikke skuffet. Kontrasten var noget af det bedste jeg har oplevet i en kikkert, faktisk var min oplevelse at der var mere kontrast i SFL end i Victory SF. Denne kontrast havde jeg stor glæde af når jeg aflæste ringmærkede fugle i felten. Den er lidt mere mæt og varm i farven end Victory SF, men giver som denne en tro oplevelse af virkelighedens farver.

Zeiss Victory 8 x 42 og SFL 8 x 40. Begge kikkerter er fantastiske og det skønt man nu har fået flere muligheder at vælge imellem.

Hvis man skal ud og have sig en ny kikkert kan jeg på det varmeste anbefale den nye SFL 8 x 42, den har det hele. Så se at komme hen til den nærmeste forhandler og prøv denne nye Zeiss.

Ergonomien og vægten var perfekt til lange dage i felten, jeg blev aldrig træt i armene eller nakken.