GOD DAG I ØHAVET BØD PÅ EN MULIG REKORD FOR ENKELTBEKKASIN DEN 29. MARTS 2022.

Jeg var stået tidligt op så jeg kunne nå lidt morgenlyt ved Noret på Tåsinge inden arbejde… Det var en fin morgen med ikke megen vind, til gengæld var det en kølig omgang. På trods af kulden var der masser af fuglestemmer i luften. Hvis man filtrerede Grågås, Knarand, Blishøne, Sangdrossel, Gærdesmutte, Gråkrage m.m. fra samt de lokale Høns fra Landmandens gård kunne man høre årets første Sydlige Blåhals på Tåsinge synge meget svagt. Det er første marts fund for Øen samt nok også den første jeg selv høre i marts.

Efter arbejde gik tur til Spodsbjerg området på Langeland , her ville jeg tjekke nogle gode engarealer for Bekkasiner. I går havde jeg her 1 Enkeltbekkasin mellem 25 Dobbeltbekkasiner sammen med Laila. Det gav et ret fint udbytte da jeg havde hele 4 Enkeltbekkasiner samt 36 Dobbeltbekkasiner. Enkeltbekkasinen er ret sjælden i første halvdel af året på Langeland og jeg tror faktisk det er det største antal der er blevet registeret nogensinde i denne periode. Så det gik hen og blev en ganske fin dag. På vej hjem lå der 2 unge Havørne og kredsede vest for Spodsbjerg. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Enkeltbekkasin. Det var ikke nemt at få et billede af de opflyvende fugle, dog ses med lidt god vilje den typiske ansigtstegning samt noget nemmere det korte næb. Spodsbjerg den 29. marts 2022.