VESTKYSTEN OG AGERLANDET, FRELLESVIG DEN 21. DECEMBER 2021.

Jeg valgte at prøve lidt nyt i dag og tjekkede agerlandet omkring Frellesvig og Tranekær samt havet i dette område… Det gik hen og blev en meget bedre dag end jeg havde forventet. Efter lidt tid fandt jeg en landmand der var i gang med at pløje sin mark og bag ham var det jeg søgte, måger en masse måger. Desværre var der et eller andet der skræmte mågerne og de forsvandt alle ud mod havet… Inden jeg kørte ud til havet for at lede efter dem samt tjekke dem kunne jeg se en flok på 8 Sanglærker og 20 Engpiber på den del af marken som endnu ikke var blevet pløjet. Det var nok noget kuldetræk der var dukket op efter en temmelig kold nat i Øhavet. Jeg fandt hurtigt et godt sted på kysten, hvor der var masser af fugle samt den store mågeflok inde fra agerlandet. Mellem de mange måger der kunne tjekkes kom dagens første nye Kaspisk Måge (A) i hus i form af en ganske pæn 2k fugl. Jeg kunne dog ikke tjekke dem alle, men mens jeg tjekkede havet for andre fugle begyndte flokken atter at vende næsen ind mod fastlandet og marken hvor landmanden var i gang. Inden jeg kørte tilbage og tjekkede dem igen fik jeg set omkring 100 Toppet Lappedykker og 40 Gråstrubet Lappedykker samt 1 enkelt Nordisk Lappedykker. Ellers var der også omkring 500+ Sortænder samt 100 Fløjlsænder at kigge på samt meget andet. På vej ind til Mågerne havde jeg en enkelt Misteldrossel, så det var ved at være en ganske fin vintertur til Frellesvig. På marken fandt jeg med det samme endnu en ny Kaspisk Måge (A) som denne gang var en 1k fugl. Missionen var en succes og jeg fik endnu gang bevist at der snart kan findes Kaspiske Måger overalt på Langeland efterhånden hvis man tjekker. Så som en klassens lille irriterende og selvglade stræber kørte jeg til Spodsbjerg havn for at lave dagens sidste tjek. Her var der dog som støvsuget for måger, de var nok smuttet til havs da de 3 største kuttere var ude og fiske. Helt forgæves var det dog ikke da jeg kortvarigt så en enkelt 2k Kaspisk Måge (A) som lige brugte et par minutter i havnen. Det var en gammel kending som dog ikke er særlig stabil og som første lige er kommet tilbage igen efter nogle måneders fravær. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Nordisk Lappedykker. Ikke den nemmest fugl et få dokumenteret, men med lidt god vilje kan man godt se det er sådan en. Frellesvig den 21. december 2021.

Den nye måde at birde på for mig er også at tjekke agerlandet for måger… og det kan faktisk betale sig. Frellesvig den 21. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Den er god nok… Find den og bliv en del af den nye bevægelse på Langeland…. “Måger I Agerlandet” også bare kaldt MIA (sig det på engelsk så lyder det total blæret) i daglig tale. Frellesvig den 21. december 2021.

Kaspisk Måge 2k (A)…. I havnen kommer man lidt tættere på…. Spodsbjerg havn den 21. december 2021.