DNA-BIRDING I GRENÅ DEN 18. OKTOBER 2021.

Mens jeg sad i min mørke kælder på arbejde og arbejdede med data på gamle præparater ringede min “PA/Manager/Kæreste”. Hun mente jeg burde holde fyraften og tage med hende til Grenå og se den mulige Østlige Gule Vipstjert der var blevet meldt ud i går og som var på plads i dag. Hun syntes også jeg trængte til en ny DK art plus at jeg også trængte til en pause fra mågerne. Så jeg fik hurtigt lavet de sidste opgaver og så var det bare afsted. Da vi ankom mødte vi straks en flok gode venner som sagde den var her og vi nok skulle få den… Der gik heller ikke mere end små 10 minutter før den viste sig frem på klos hold. Det var en meget spændende fugl at se og høre… især det sidste var nok det mest spændende. Umiddelbart lyder stemmen ok, selv om den også gav flere Gule Vipstjert kald fra sig. Desværre havde jeg ikke mit optage- udstyr med i dag, men der skulle være lavet flere optagelser af den. Fuglen virkede mere gul end den fugl jeg så for knap 2 år siden i Trelleborg i Sverige, men der skulle være en del variation her. Jeg prøvede også at danne mig et indtryk af bagkloens længde, hvilket ikke er det nemmeste… men jeg fik dog flere billeder af denne detalje….. Nu er det bare at vente på hvad de indsamlede DNA prøver siger…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mulig Østlig Gul Vipstjert. Grenå den 18. oktober 2021.

Mulig Østlig Gul Vipstjert. Grenå den 18. oktober 2021.

Mulig Østlig Gul Vipstjert. Grenå den 18. oktober 2021.

Mulig Østlig Gul Vipstjert. Grenå den 18. oktober 2021.