HMMMMMMM… UDFORDRINGER I BAGENKOP HAVN DEN 18. JANUAR 2021.

Efter de flotte og kolde frostdage havde vejret totalt ændret karakter… Nu regn og plus grader, temperaturen nåede 3 grader på Langeland i dag. Laila og jeg tog en mindre tur rundt på Øen, hvor den atter stod lidt på årsarter og måger så vi begge kunne være tilfreds… I Bagenkop havn var der ikke overvældende mange måger inde, men vi fik dog alligevel fundet lidt Kaspiske Måger, det blev til 3 måske 4 alt efter temperament og moral… En adult/subadult Kaspisk Måge type med lidt for meget hang til øjenskygge og beautyboks vil nok kunne dele vandene lidt blandt mågefolk (samme fugl som jeg så den 12. januar 2021). Ellers var der 1 4k (fast fugl) samt en 1 3k (fast fugl siden juli 2020) plus 1 2k (12. og 13. januar 2021 var den i Spodsbjerg), som ankom til Bagenkop den 14. januar 2021 fortsat var på plads.

En god lokal årsart i dag til os begge var 2 Pibesvaner ved Barager Nebbe, hvor der gik en voksen med sin unge mellem en stor flok Sangsvaner. Arten er ikke særlig almindelig på Langeland. Ellers så vi også de faste 6 Sandløbere ved Drejet syd for Spodsbjerg. Ristinge Hale bød på mange vadefugle, bla. 20+ Strandhjejler, hvilket er et ganske godt antal på Øen om vinteren

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et umage par… En adult/subadult Kaspiske Måge type med hang til Sølvmågekarakter (Cactus) samt den faste 3k Cactus (siden foråret 2020 i havnen). Bagenkop havn den 18. januar 2021. 

Den spændende adulte/subadulte måge. Bagenkop den 18. januar 2021.

Efter et ophold i Spodsbjerg havn (12. til 13. januar 2021) dukkede denne 2k Kaspiske Måge op i Bagenkop havn den 14. januar 2021. Den var også fortsat på plads i dag. Bagenkop havn den 18. januar 2021.