DER ER ALTID NOGET – DER ER ALDRIG INGENTING. LANGELAND DEN 15. DECEMBER 2020.

Hele formiddagen stod den på regn her i Øhavet, så jeg kom først sent afsted… Jeg ankom til en total tom Bagenkop havn for Kaspiske Måger, en perfekt optakt til et uhyggeligt juleeventyr. Jeg valgte derfor at køre en lille tur i Tryggelev Nor hvor jeg ikke havde været siden der var Thorshane. Lidt inspireret af den spændende Hedepiber melding fra Skagen prøvede jeg at luske lidt efter Pibere. Det milde vejr kastede ikke nogen sjælden Pibere af sig, men hele 26 Engpibere i en flok var meget godt for årstiden. Men det blev endnu bedre da jeg løb ind i en smuk han Sortstrubet Bynkefugl, som bød på et smukt farverigt indslag på en meget grå dag. Inden jeg atter satte kurs mod Bagenkop havn fik jeg noteret en Sølvhejre som en fin afslutning på et gensyn med Tryggelev. Bagenkop var fortsat temmelig tom, dog var der dukket 3 kaspiske Måger op som alle var gengangere hhv. 1 3k (10. august 2020) og 2 1k, Inden mørket ville lukke og slukke for denne mørke tirsdag nåede jeg lige at vende Spodsbjerg. Her var der også meget tomt, jeg måtte nøjes med en af vores “egne” 1k farvemærkede Kaspiske Måger. En ny 1k Cactus type blev det også til i det allersidste lys.

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHK)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvor er det skønt man også kan se Sortstrubet Bynkefugl regelmæssigt i Østdanmark nu om stunder. Tryggelev Nor den 15. december 2020.

Cactus type 1k. Spodsbjerg den 15. december 2020.

Cactus type 1k. Spodsbjerg den 15. december 2020.

Cactus type 1k. Det var i det allersidste lys den blev fotograferet, selv havnelygterne var blevet tændt. Spodsbjerg havn den 15. december 2020.