DEN NYE REKORD AF KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND KNÆKKEDE MIT KAMERA FOR EVIGT DEN 15. AUGUST 2020.

De var overalt i Bagenkop havn i dag de Kaspiske Måger og det var næsten en umulig opgave at følge med… men jeg gjorde mit bedste. Deres gennemtrængende kald hørtes konstant, de virker utrolig sultne og kæmper benhårdt om det brød jeg smider til dem. Men det tyder på at de kan være presset, da jeg hørte fra Lars A Krog og Frank Abrahamson som dukkede op i havnen i dag for at opleve de de mange måger, at alt fiskeri var lukket i Østersøen. Jeg havde også længe undret mig over der næsten ikke var nogen større forekomster i Østdanmark i år. Så en mulig forklaring kan være de simpelthen samles som aldrig før på Langeland, da det er det eneste sted der er fiskeri i det østlige Danmark. Nå men inden jeg mødte de to gutter havde jeg forsøgt at få et overblik over hvor mange fugle der var inde i dag. Jeg kunne med sikkerhed skelne 22 forskellige fugle, hvoraf de 9 var nye. Jeg kan ikke helt udelukke der kan have været flere, men “nøjes” med at notere 22, som er klar dagsrekord for Bagenkop havn alligevel. Fordelingen var 1 adult (som var en ny fugl), 1 4k (som var en ny fugl, 1 3k som var en genganger (set første gang den 8. august 2020) 1 2k (som var en ny fugl) samt 18 juvenile (hvor de 7 var nye). Jeg fik også aflæst 2 af Kjeld Petersen`s farvemærkede Kaspiske Måger (VLHM og (VLHL). Den polske Kaspiske Måge med ring (P3R4) som jeg fandt i går var også på plads i dag. 2k Middelhavssølvmågen (VLHH) som jeg ikke kunne finde i går var atter på plads i dag. Jeg fik også set den 2k Kaspiske Måge som jeg længe har har formodet er en hybrid. Der var i øvrigt 2-3 andre kandidater til hybrider i dag. Herefter gik turen til Spodsbjerg og selv om jeg ikke fik optimeret mit besøg alt efter tid på dagen og hvornår kutterne skulle komme ind, så havde jeg alligevel 12 juvenile Kaspsike Måger hvoraf de 7 var nye. En enkelt aflæsning af Kjeld Petsersen`s favemærkede Kaspiske Måger (VLHN) i Spodsbjerg havn fik jeg også med. Så samlet blev det til en ny personlig forbedring af den største forekomst jeg har haft på Langeland med nu ialt 34 forskellige fugle. Samlet har jeg registreret 276/279 fugle (se tidligere opslag for beregning) i 2020. Siden den 10. juli 2020 hvor jeg opdagede den første juvenile på Langeland er jeg nu oppe på samlet 207/210 fugle. De mange fugle fik mit gamle fotoudstyr til at knække totalt sammen, så indtil jeg har anskaffet mig noget andet bliver det lidt arkivfotos i må nøjes med. Er der nogen der har noget godt brugt udstyr så kontakt mig gerne !

Foto og Data: Henrik Knudsen, Copyright.

Bagenkop havn ialt: 178 forskellige Kaspiske Måger

Ad 4k+ 4k 3k 2k juv/1k
8 2 5 12 31 120

Spodsbjerg havn ialt: 99 forskellige kaspiske Måger

Ad 3k 2k juv/1k
1 2 7 89

Siø Ialt: 1 Kaspiske Måge

2k
1

Sødenbro ialt: 1 Kaspiske Måge

juv/1k
1

Foto og Data: Henrik Knudsen, Copyright.

Juvenil Kaspisk Måge i smukt aftenlys i… Husk indtil jeg atter har noget nyt fotogrej er alle billeder pt. arkivfotos. Spodsbjerg havn den 14. august 2020.