EN SEN AFTENTUR TIL SPODSBJERG HAVN GAV 2 NYE JUVENILE KASPISKE MÅGER DEN 28. JULI 2020.

Da tiden ikke helt tillod den helt store mågesatsning i dag, måtte jeg nøjes med en mindre aftentur til Spodsbjerg havn. Men guderne og heldet var med mig, jeg fik lagt mit besøg helt perfekt, da jeg kunne se der var flere juvenile Kaspiske Måger efter den kutter som var på vej ind da jeg ankom. I havnen var den samme juvenile som jeg har set ved flere besøg på plads. Kutteren hev godt 100 måger med ind og mellem dem var der 3 Kaspiske Måger hvoraf de 2 var helt nye juvenile fugle. Jeg kunne på et tidspunkt se alle 4 juvenile sidde sammen ude på molen en overgang. Det blev også til en adult Sildemåge, som iøvrigt virkede lidt lavbenet, men ellers var der ikke noget spændende i den. Samlet er det i juli blevet til 96/99 juvenile fugle, hvilket jo er ganske imponerende, desuden har juli også budt på lidt ældre samt immature, fugle. Så samlet har jeg fundet over 100 forskellige nye fugle siden den 10. juli 2020, om det er hvad man kan forvente med lidt flid og en ekstra indsats fremover er endnu for tidligt at sige, men jeg tror der kommer mange flere fugle i fremtiden.

Foto; Henrik Knudsen, Copyright.

Så var der atter en mindre stak juvenile Kaspiske Måger inde i Spodsbjerg havn den 28. juli 2020.

Oprindelig troede jeg denne her fugl var ny i dag, men lidt ekstra kig i “forbryderalbumet” afslørede den havde besøgt havnen for flere dage siden. Så det blev kun til 2 nye og ikke 3 nye som jeg først troede da jeg skrev mit oplæg på bloggen. Men godt jeg tog en ekstra time med næsen dybt begravet i arkiverne, der skal jo være orden i sagerne. Spodsbjerg havn den 28. juli 2020.