SPÆNDENDE NAT PÅ LANGELAND DEN 16. JUNI 2020.

Jeg havde besluttet mig for, at nu skulle der dælme findes Buskrørsanger på Langland… med sådan et vildt forår for arten i Danmark, kunne det ikke passe der ikke sad en og sang på Langeland.  Det blev en lang nat og jeg skulle blive klogere. Jeg tog afsted klokken 21.30 den 15. juni og kom først hjem igen over middag den 16. juni. Men en spændende nat blev det selv om det ikke blev til nogen Buskrørsanger. Vejret var perfekt , ingen vind og masser af stemning med smuk mosekonebryg. I perioder var det svært at høre fuglene, da der var vildt mange frøer og tudser der overdøvede det hele. Turen startede i Botofte Mose og sluttede i Nørreballe Nor. I starten var der temmelig stille, men efterhånden fik jeg bogført en god stak Kærsangere og Rørsangere. I Gulstav Mose fik jeg hørt den Savisanger som Jacob Sterup havde fundet dagen før. Jeg ankom til Nørreballe omkring kl 03. og fangede med det samme et kald/sang der mindede om Dværghejre og jeg var heldig at få en snas optaget. Umiddelbart lød det ganske lovende. Men når man ikke er 100 procent sikker med det samme, skal man altid være super forsigtig. Så jeg valgte ikke at melde noget ud. Min bekymring gik på om jeg evt. kunne tage fejl af en Rørdrum… Efter jeg er kommet hjem og få hørt nogle optagelser, heller jeg mest til Rørdrum, men skriv gerne til mig hvis der nogen der har en anden mening. Inden jeg kom hjem blev det dog til en ny Langelandsart, da jeg allerede kl. 04.15 kunne bogføre den Hvidskægget Terne der var blev opdaget i går af Niels Larsen. Inden jeg tog hjem blev Bagenkop havn lige hurtigt tjekket og her havde jeg den faste 2k Middelhavsølvmåge, som jeg iøvrigt fik vist til en del glade fuglefolk. Glemmes skal en Trane ved Gulstav Mose heller ikke.

Lyd og Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rørdrum/Dværghejre… men mon ikke det er en Rørdrum ?. Høres bedst med “hørebøffer” lyt især ved 1. sekund og 6 sekund.

Rørdrum 1 paukende i Gulstav Mose, her skal man bruge høreværn.

Hvidskægget Terne fou. i morgendisen og det var med til at gøre oplevelsen endnu mere intens.

Min første på Langeland.

Og så den anden vej.

Den mørke side kan næsten ligne den har fået en olieskade. Man skal iøvrigt være opmærksom på, at på stor afstand samt i skarp sol virker Fjordternerne ofte mørke på undersiden og kinden kommer til at fremstå meget lys og derved er der basis for en fejlobs. Her er det vigtigt at kigge på de kortere og bredere vinger, den mere korte hale samt fourageringsmåde når man skal bestemme Hvidskægget Terne.

Morgensur Middelhavssølvmåge fik fugledrengene til at smile