EPICENTRET FOR SORTSTRUBET BYNKEFUGL DEN 23. MAJ 2020.

Jeg har flere gang nævnt at jeg holder særlig meget af Sortstrubet Bynkefugl og som jeg har fulgt tæt siden den begyndte at vende tilbage til Sydvestjylland fra slutningen af 80´erne frem til nu. Jeg har virkelig haft mulighed for at  opleve hvordan en art går fra sjælden til meget almindelig fra Blåvand til Tipperne. Jeg husker tydeligt de første fugle jeg så og hvordan jeg år efter år ledte efter dem i mosen ved Blåvand eller rundt omkring ved Nymindestrømmen. De seneste 3 dage har jeg været i netop dette område og jeg nåede at se omkring 50 forskellige fugle samt de første flyvefærdige unger. I løbet af den næste uges tid vil det vælte rundt med unger, jeg kunne konstant høre varslende fugle eller se de de voksne med store laver i næbbet…. En fantastisk succes for denne lille smukke fugl med de smukke farver.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De først 5 fotos viser hvordan en han truer en anden han der er kommet for langt ind i dens territorium.

En stærkt farvet varslende hun.

En anden og mere varmt farvet han end den der ses på de første 5 billeder. Den havde svært ved at holde balancen i den hårde vind der herskede den 23. maj 2020.