MELLEM TYRENOSSER OG KOPATTER… KOHEJRE, SORTEMOSEN DEN 8. FEBRUAR 2020.

Efter et par dage i det Vestjyske var det oplagt at slå et smut forbi Sortemosen på vejen hjem, hvor min gode ven Peder Rasmussen havde opdaget en Kohejre et par dage tidligere, blot den 3. på Fyn nogensinde. Det tog heller ikke mange minutter før jeg fik set denne fine lille hejre, da den driblede rundt mellem nogle Hereford dyr. For nogle dage siden skrev jeg om en stor forekomst af Sølvhejre ved Filsø og kunne ikke lade være med at tænke på om Kohejre nu også er ved at få sit gennembrud i Danmark… især efter en del dyr de seneste to år i Danmark… Arten er vidt udbredt og der har især været mange fund i Holland de sidste 20 år… De havde også store forekomster af Sølvhejre inden arten slog igennem i Danmark. Jeg tænker den vil blive en regelmæssig art i Danmark samt en kommende ynglefugl.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“De lokale” var gæstefrie og lod den lille Kohejre gå rundt og søge føde sammen med dem..

Fyns 3. Kohejre nyder den milde og grønne vinter i Sortmosen.

Antallet af Kohejre er kraftig stigende i DK… Denne her fugl rastede en uges tid på Fanø i september 2018.