IKKE NEMT MEN MEGA SPÆNDENDE … MULIG KASPISK X SØLVMÅGE 2. VINTER. BAGENKOP HAVN DEN 19.12-2019.

Jeg brugte de fleste lyse timer i havnen i dag i håb om at kunne genfinde de 2 hybridtyper af Kaspisk x Sølvmåge som jeg havde fundet den 17. december… samt at få nogle bedre billeder, da de første ikke var blevet så gode samt skarpe. Jeg genfandt hurtigt den ene, mens den anden aldrig dukkede op… men med deres on and off ophold i havnen har jeg ikke opgivet at genfinde den anden også. Dagens fugl er en 2k som er i sin 2. vinter. På mange måder ligner den dragtsmæssigt meget godt en klassisk Kaspiske Måge. Næbbet er ikke lige i øjet, lidt groft og lidt mere i form a la Sølvmåge, men dog acceptabelt for en Kaspisk Måge. Stribningen i issen og omkring kinden er jeg ikke glad for, det er alt for kraftigt og tydelig for en typisk 2k Kaspisk Måge på nuværende tidspunkt. Hovedfaconen er også mere en mellemting og desuden er hovedet lidt stort, dog skal man være lidt forsigtig med at bruge det, da dagens fugl alt efter hvad den havde gang i kunne ændre denne profil, dog blev den aldrig helt som en Kaspisk Måge, altså helt aflangt som “Fedtmule”. Det der er særlig spændende er stemmen og jeg beklager jeg ikke har fået den optaget (håber jeg får chancen for at komme med en lydoptagelse senere.), da den er meget underlig. Den har desværre ikke været alt for vokal, men jeg har nu hørt den den et par gange både den 17. december samt i dag den 19. december. Den har på intet tidspunkt kaldt som en typisk Kaspisk Måge, kaldet er dog heller ikke som en Sølvmåges, lidt mere kort og evt. lidt rungende.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ligner den formodede hybrid meget godt en fin Kaspisk Måge.

Bemærk den intense stribning på issen og kinden som ikke passer på en klassisk 2k Kaspisk Måge på nuværende tidspunkt, her er de normalt meget hvide og og kun med svag stribning.

Oversiden passer ok på en Kaspisk Måge.

Undervingen er generelt meget lys og kunne sagtens matche en Kaspisk Måge. 

Hvis der er nogen der har en anden opfattelse eller blot har nogle tanker og detaljer omkring denne fugl så skriv gerne til mig.