PÅ VEJ MOD DE 50 KASPISKE MÅGER I BAGENKOP HAVN I 2019, DEN 12. DECEMBER 2019.

God dag i Bagenkop havn, der bød på et vekslende antal måger inde… vanen tro bølgede det lidt frem og tilbage, men til sidst blev tålmodigheden belønnet. Den første kutter der kom ind hev en ny frisk Kaspisk Måge med sig, det drejede sig om en 1k. (1. vinter), den var ikke helt nem at dokumentere, da den kun opholdte sig kort ude på den yderste mole inden den atter forsvandt mod SØ… Samlet har havnen nu budt på 48 forskellige individer i år…  Endelig vendte Viking Mågen “Ritha” tilbage, faktisk havde jeg ikke set den siden jeg fandt den den 1. december (dog ved jeg at Jan Johansen og Allan Møller så den kortvarigt den 3. december). De 2 faste Kaspiske Måger som endnu er 2k. fugle lidt endnu var også på plads det meste af dagen, de har begge nu tilbragt et helt år i havnen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kort rastede denne fine 1k. Kaspiske Måge i havnen, det var det 48. individ jeg finder i havnen i år. Bagenkop havn den 12. december 2019.

Jeg havde ikke set “Ritha” siden jeg genfandt den den 1. december 2019, hvor den vendte tilbage for første gang siden den forsvandt den 31. maj 2019.  Men i dag var den på plads on and off. Bagenkop havn den 12. december 2019.

Kaspiske Måge 2k. “Store” har jeg nu kunnet følge i over et år, jeg havde den første gang ultimo november 2018. Bagenkop havn den 12. december 2019.

Sådan så “Store” ud første gang jeg så ham den 26. november 2018…. Allerede dengang var han et stor dreng af sin alder….

Her den anden faste Kaspiske Måge 2k. som har delt havn med “Store” siden den ankom i december 2018. Bagenkop havn den 12. december 2019.

Og til sammenligning hvordan den så ud da den ankom i december 2018. Bagenkop havn den 11. december 2018.

En af de lokale “Fiskere”… Bagenkop havn den 12. december 2019.