AFLÆSNINGER MED SVAR I REKORDFART – HÆTTEMÅGER FRA SVENDBORG HAVN DEN 9. DECEMBER 2019.

En indkøbstur til Svendborg kunne lige kombineres med et smut forbi havnen… Ikke rigtig nogen store måger at se udover nogle få Sølvmåger, men til gengæld 50+ Hættemåger som lige skulle tjekkes igennem… Ret hurtigt var der en med stålring, som jeg kunne aflæse via mine fotos, mens en med en fin hvid farvering kunne aflæses med det samme… Den farvemærkede havde jeg på fornemmelsen var en tysk fugl, mens jeg desværre ikke kunne aflæse ringmærkningscentralen på den som kun havde stålring… Så snart jeg var hjemme, blev de to aflæste fugle sendt ind til ZM og under 40 minutter efter var der svar fra ZM på dem begge – så er det sgu sjovt at aflæse, stor tak til ZM.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

ST212457 var en aflæsning som jeg blev særlig glad for, den var nemlig mærket i Kemiönsaari, Varsinais-Soumi, Turku-Pori, Finland den 12. juni 2013 som unge, hvilket er 900,8 km fra Svendborg havn. Fuglen er altså 6 år 5 måneder og 27 dage gammel.

Det er kendt at Hættemåger fra Finland overvintre i Danmark…

A761 var nem at aflæse og det er nok at aflæse farveringen, så kan fuglen blive genkendt… I det her tilfælde var den blevet ringmærket som adult den 9. februar 2013 i Ellerbek-Werftpark, Ellerbek, Kiel, Schleswig-Holstein 88,1 km fra Svendborg havn. Denne fugl er ældre end den finske fugl, da den er mærket som adult og ikke unge. Det er præcis 6 år og 10 måneder siden den er blev ringmærket.. 

Tyske Hættemåger aflæses regelmæssigt i Danmark…