NY RINGMÆRKNINGSART FOR FANØ – DVÆRGVÆRLING DEN 29. OKTOBER 2019.

På en utrolig smuk oktober dag med køligt vejr og klassisk blå efterårshimmel ringmærkede Morten Jenrich en Dværgværling,..  Selv om der gennem årene er set en del Dværgværlinge på Fanø og det faktisk var den anden i år på Øen, så var det første gang der var en der fik en ring om benet. Så da alarmklokkerne gik om at der var fremvisning af dagens sjældne fugl var det bare med at komme afsted. Dværgværlingen er en meget lille Værling og den er omkring samme størrelse som en Tornirisk. Selv om den kan minde om en Rørspurv, så adskiller den sig bla. ved at have en hasselnødrød kind samt en anden næbform end Rørspurven. Som mange af de andre sjældne Værlinger er dens kald et skarpt TIK … Dens status har ændret sig en del gennem årene… Tidligere var den en SU art, men den er nu pillet af SU listen og betragtes som en årlig gæst i Danmark, primært om efteråret. Antallet veksler, men der ses nok omkring 2-8 fugle pr. år.  Selv om den yngler i Nordskandinavien, stammer de fleste fund nok fra Sibirien hvor arten er meget almindelig.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En glad og stolt Morten med hans flotte fangst… så velfortjent med hans store indsats.

Dværgværlingen tog det helt roligt da den blev fotograferet.

Her ses den røde kind samt det karakteristiske lige næb… En fantastisk smuk lille Værling.

Til sammenligning ses her en Rørspurv fra Mindelunden den 29. oktober 2019.

Glade gutter der lige har nydt dagens Dværgværling… Fra venstre Peter Thygesen samt de to mænd bag Fanø Fuglestation Kim Fisher og Søren Brinch.