FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 37 (09.-15. SEPTEMBER 2019)

Første halvdel af september har ikke været den bedste fuglemæssigt for Fanø… Vejret er en faktor vi ikke kan ændre på… heldigvis… men lige nu kunne jeg godt tænke mig at trylle vinden i en SØ-lig retning… Hønen er næsten støvsuget for trækkende rovfugle og småfugle… men det kan ikke blive ved på den måde… der skal nok komme fugle igen… Når Henning Primdahl og drengene fra Team Easy On kunne blive ved med at tro de kunne vinde et cykelløb, så kan drengene fra Fanø Fuglestation også finde en masse gode fugle… vi klør på… Ugens bedste fugl var en ung Høgesanger som Morten Jenrich ringmærkede den 9. september… Samme dag blev også ugens bedste trækdag, da der røg lidt Hvepsevåger og Vandrefalke afsted. Mandag var en rigtig “falke-bonaza-dag” for Fanø, det blev til endnu en 1k Aftenfalke som rastede ved Sandflod Hede, en trækkende 1k Lærkefalk ved Farmen, samt masser af rastende Vandrefalke på den nordlige del af Øen, hvoraf en blev set mobbe en Dværgfalk sidst på dagen oppe ved færgen.  Resten af ugen var ingen “fest”…. dog vandt Liverpool 3 -1 over Newcastle om lørdagen og er nu på en klar 1. plads…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

“Et kæmpe lokum” –  1k Høgesanger… Ugens bedste fugl blev ringmærket af Morten Jenrich…

Kanalen med Keldsand i baggrunden på en smuk orange morgen…

Hvepsevåge trækker ud lige henover Hønen…

Denne Lærkefalk fangede en Landsvale inden den trak videre oppe ved Farmen…

Engang var Vandrefalken sky og sjælden… nu lever den tæt på os og yngler med flere par… Måske det var en af ynglefuglene fra Esbjerg der sad ude på Søren Jessens Sand.

Efter et stykke tid fløj Vandrefalken lige forbi os… en af verdens hurtigste fugle fik kameraret på overarbejde.

Denne 1k Aftenfalk lå sent om aftenen oppe ved Sandflod Hede og fangede insekter og levede derfor godt op til sit navn…

Fanøs eget “Fuglefjeld” oppe ved lystbådehavnen…

Ugens sidste billede bliver af en Fiskehejre som var tidligt ude og jagte dagens første fisk…