ENDNU EN FANTASTISK SOMMERFUGLTUR TIL SJÆLLAND – ILIA OG SKOVPERLEMORSOMMERFUGL DEN 10. JULI 2019.

“Min sommerfuglepusher” Freddy Hansen havde igen foreslået vi skulle over at se efter lidt sommerfugle på Sjælland… Target arten var Ilia som vi missede sammen sidste år… så turen startede i Pinseskoven som er det eneste sted i Danmark hvor den kan ses. For at optimere chancen havde Freddy indkaldt god hjælp i form af Jim Christensen og Anders Hammergart som begge kendte de bedste steder at lede i skoven. Efter nogle timer fik vi set en helt fantastisk god Ilia som kunne super nydes på meget kort afstand…og samme sted blev det også til nogle smukke Iriser… 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Min første Ilia… var utrolig tillidsfuld… 

Iris og Ilia minder meget om hinanden… men bemærk at Irisen er mere kontrastrig og har en hvid spids på det hvide vingebånd…

Ilia

Iris

Oversiden af Ilia…

Jeg kunne komme utrolig tæt på Iliaen, lå blot 30 cm fra den…… Foto: Jim Christensen, Copyright.

Efter Pinseskoven gik turen til Bidstrup Skovene, hvor vi ville forsøge os på at se nogle Skovperlemorsommerfugle.. Det gik helt problemfrit, vi nød omkring 15 dyr og jeg fik min anden nye art i dag…. I samme område så vi 2 Brunlig Perlemorsommerfugle og en lille stak Kejserkåber.

Skovperlemorsommerfugl –  min anden nye art i dag på turen til Sjælland.

Kejserkåbe og Skovperlemorsommerfugl sammen…Bemærk hvor stor Kejserkåben til venstre er i forhold til den ellers relative store Skovperlemorsommerfugl…

Brunlig Perlemorsommerfugl… Normalt har jeg altid oplevet denne art som meget rastløs, men i dag tog den det mere med ro…