TILBAGE I HAVNEN…. MERE MIDDELHAVSSØLVMÅGE, BAGENKOP HAVN DEN 8. JULI 2019

I dag har jeg tidligere skrevet om en Middelhavssølvmåge som jeg så i havnen…. Det er en meget sjælden fugl i havnen og generelt på Langeland. Jeg har i år haft 3 forskellige individer og med dagens observation skulle antallet stige til 4 stk.. Men man skal være grundig og tjekke sine fugle godt igennem, så hertil aften gennemgik jeg billederne af den fugl jeg fandt den 20. maj 2019 samt også så dagen efter den 21. maj 2019… og så vidt jeg kan se på nogle næbdetaljer er det samme fugl der er vendt tilbage til havnen. Der er også enkelt fjer der stemmer overvens i dragten… for ellers er der sket meget med fjerdragten… fuglen ser mere “sjusket ud” nu. Det er er egentlig ikke overraskende at den er vendt tilbage, det har jeg oplevet mange gange med de Kaspiske Måger… de kommer og går… Det her viser bare man skal være meget forsigtig og grundig inden man tror man har fundet en ny fugl…. Bagenkop havn er faktisk lidt banebrydende, havnen er ikke særlig stor hvilket gør jeg har god mulighed for at gennemfotografere mågerne og derved kunne genkende dem over lange perioder selv om de ikke er farvemærkede…. Mine mågetudier viser at der måske er lidt færre individer end vi går og tror i løbet af en sæson…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Middelhavssølvmågen 2k den 20. maj 2019.

Endnu et billede fra den 20. maj 2019

Samme 2k Middelhavssølvmåge 60 dage efter jeg fandt den i maj… Bagenkop den 8. juli 2019.

Middelhavssølvmåge 2k den 8. juli 2019.

Middelhavssølvmåge 2k fra den 8. juli 2019.