JEG MÅ VIDERE… OPRETTET EGET TAKSONOMISK UDVALG. APRIL 2019

Når man nu lever i en verden hvor vi ikke kan blive enige om noget som helst… Brexit, Fattigdomsgrænse, Trump vs EU… så kan jeg godt forstå at der ikke er konsensus i hvornår en fugleart er art eller en race… og så nok alligevel ikke…. I Sverige hvor de har deres eget taksonomiske udvalg, har man lige splittet Fløjlsand i hele 3 arter, Middelhavsstenpikker i 2 arter og som i Danmark delt Sibirisk Bynkefugl op i 2 arter… I Danmark anerkender vi ikke Fløjlsanden som 3 arter og Middelhavsstenpikkeren som 2 arter, da vi følger et andet taksonomisk udvalg, men i modsætning til svenskerne anerkender vi nu at Sædgås er 2 arter samt forsat fastholder Krage i 2 arter… Og så bare for god ordens skyld så anerkender tyskerne ikke længere Krikand som 2 arter !!!!.. Heldigvis er det mange år siden jeg er gået op i min “X-liste”… den ene dag har man 400 arter og den næste dag “kun” 399 arter… for så ville jeg jo bare hoppe på “krænkelseskulturen” og få et “nervesammenbrud”….  Men heldigvis er jeg praktisk anlagt… jeg har lavet mit eget taksonomiske udvalg hvor det er tilladt at krydse alt samt bare nyde fuglene…. Skulle man komme forbi Tåsinge, så kan den endemiske Topmejse “X” for vildt……

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Jysk Topmejse” fra Blåvand….Dette split er sikkert lige så godt som så meget andet….