TILBAGE I HAVNEN HOS DE KASPISKE MÅGER DEN 23. MARTS 2019.

Jeg havde ikke haft mulighed for at tjekke Bagenkop havn siden den 16. marts, hvor jeg så de to faste ungfugle fra november og december 2018…. Jeg havde fået nedslående meldinger fra “fugletvillingerne” lad os kalde dem Bruno Pezzey og Mogens Lykketofte, som havde gennemtjekket havnen i går den 22. marts uden at se en eneste Kaspiske Måge…..

Men heldigvis tog det ikke mange minutter før de to unge var spottet… de var på deres faste pladser i havnen og jeg kunne ånde lettet op og kunne straks sende “Bruno og Mogens” et kanon tilbud på et lille mågekursus (undskyld gutter, jeg driller, jeg ved I kan tage det) og så ikke mere intern snak…  For pludselig står der endnu en rigtig fin Kaspisk Måge lige foran mig på en bundgarnspæl… Aldersmæssigt en lidt spændende fugl, som sandsynligvis er en 3.vinter/sommer og nu var min dag fuldstændig perfekt, da det var den første nye fugl i temmelig lang tid.

Udover Mågerne blev det ikke til så meget, så dog et par Nilgæs ved Rudkøbing, 2 unge Havørne over Tryggelev Nor plus en hel del Hvide Vipstjerter som iøvrigt alle var alba.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens bedste fugl i havnen var denne nye kaspiske Måge for sæsonen … I 2019 har jeg registreret 31 forskellige fugle på Sydlangeland, flest i Bagenkop havn, enkelte i Klise Nor samt en i Gulstav Mose. 4 af dem er fugle fra 2018, så samlet 27 nye fugle i det nye år.

Kaspisk Måge, Bagenkop havn den 23. marts 2019.

En hele vinter har jeg blot kaldet den “december” 2018… Men her på bloggen er vi ikke bange for at gå nye veje, og det er nok den eneste fugleblog i verden der har sendt en Kaspisk Måge til numerolog…. og nu hedder “december”…. Bruno.

Denne Hvide Vipstjert af racen alba jagter insekter i Bagenkop havn, den første er fanget og er i gabet på den, mens der allerede er stillet skarpt på nummer to der springer for livet.