PÅ JAGT EFTER DET UMULIGE…. BAGENKOP DEN 5. FEBRUAR 2019.

Jeg tror jeg havde det lidt som Jake og Elwood fra filmen Bluesbrothers da de skulle samle deres gamle band igen, da jeg i dag hoppede ind i min egen “bluesmobile” og satte kursen mod Bagenkop i håb om at genfinde den norsk mærkede Sølvmåge som jeg delvis havde aflæste for nogle dage siden. ZM/Mikkel Lausten havde skrevet, at fuglen muligvis stammede helt tilbage til 1985, men for at blive “helt hundrede” så skulle jeg have det hele med…. Men jeg kan allerede godt afsløre…. jeg fandt den aldrig…. havnen var støvsuget for måger i dag. Blandt de knap 100 fugle der rastede var den ene af de to 1.v. Kaspiske Måger på plads, det drejede sig om den “store”… Den anden faste ungfugl fandt jeg senere i Klise Nor. Derudover var den haltende adulte Kaspiske Måge også i havnen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den store 1.v Kaspiske Måge brøllede atter så højt, at min stakkels trommehinde skreg om hjælp….

Vejen hjem gik via en tom Spodsbjerg havn, som dog forsat ved Drejet kunne byde på hele 5 Sandløbere… Inden lukketid tjekkede jeg Lunkebugten på Tåsinge og fik endelig set den overvintrende Hvidklire der er blevet meldt nogle gange… jeg fandt den ved Vemmenæs. 

Overvintrende Hvidklire er ikke normalt i Danmark. De seneste 2 vintre har jeg set den her på Tåsinge……