GAUDEAMUS IGITUR, JUVENES DUM SUMUS…. ACROCEPHALUS PALUDICOLA AUGUST VIII, MMXVIII

Når året slutter er det jo altid spændende og se tilbage på hvad man har oplevet… Tidligere i dag skrev jeg om, at det var svært at vælge den bedste oplevelse, da der igen år har været så mange spændende ting at vælge imellem…. Blandt de sjældne fugle som jeg selv var med til at finde i år var første fund af Damklire for Hukket i Blåvand noget af det bedste stærkt forfulgt af en Triel samme sted… Efteråret bød også på et par fine fugl i form af Korttået Lærke og Taigapiber på Fanø. Men den klare vinder stod mine gode ven Morten Jenrich for, da han kunne glæde os alle med en Vandsanger den 8. august ude i strandkrattet på Fanø…  som han ringmærkede. Det er ikke den sjældneste fugl der er set i Danmark i år, men det er til gengæld en af de allermest svære at få og en af de mest ønskede blandt danske hitjægere. Arten er i kraftig tilbagegang i yngleområderne, trækket går generelt syd om Danmark og så ses den næsten kun i forbindelse med ringmærkning. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den sjældneste fugl som jeg oplevede i 2018 blev Vandsangeren på Fanø den 8. august 2018.