“NONNEN OG ORNITOLOGEN” SKALLINGEN 18. OKTOBER 2018.

I dag fik jeg set en af mine drømmefugle i Blåvand…. da der for anden dag rastede en Nonnestenpikker på Skallingen ude på stranden ved den nordligste P-plads. Fuglen som kommer fra Centralasien var utrolig tillidsfugl, og kunne studeres på få meters afstand. Det er en lille og elegant Stenpikker, hvor oversiden er koldt farvet, mens undersiden er mere varm med et ferskenskær. Halen er meget hvid på siderne, så den har slet ikke samme haletegning som fx vores egen Stenpikker. Det var et længe ventet fund for Blåvand. En stor tak til Michael G Jensen som var så flink at hente mig samt køre mig hjem igen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En meget lille delikat fugl…… Nonnestenpikker, Skallingen, første fund for Blåvand…

Når den rastede oppe ved klitroden kunne den være svær at se……..

Den passede perfekt ind i den danske “sandørken”.

Ønskefuglen viste sig frem fra sin bedste side.

Den var ikke til at stå for i det smukke eftermiddagslys.