FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 40 (01.-07. OKTOBER 2018).

Den første uge af oktober var vejrmæssigt som september med undtagelse af et par dage regnfuld og blæsende. Men heldigvis gav torsdag den 4. oktober mig en af mine helt store trækoplevelser. Den dag var der “rush hour” på Hønen, Vindroslerne udnyttede at der endelig var trækvejr,  på 5 timer trak der ikke mindre end 87.200 fugle, det næstestørste antal der er registreret på Fanø…. whau whau. Derudover fik jeg også talt 55.635 Bog-/Kvækerfinker… Denne morgen bød på godt 150.000 trækkende spurvefugle. Vi fandt desværre ikke rigtig nogen sjældenheder denne uge udover en god stak Hvidbrynede Løvsangere, som altid får smilet frem og troen på, at der er må være mere derude. Ser så meget frem til de kommende uger… så følg med her på bloggen

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne lille Hermelin underholdte mig på bedstevis nede ved Børsen.. Den nød at det var regnvejr og kastede sig rundt i vandpytterne, kiggede på sit eget spejlbillede i vandet og lavede de vildeste krumspring… Livsglæde når det er bedst….

En Svartbag kæmpede hårdt med at stikke af med de sidste rester fra “festen”

Så vågnede de i Ribe, solopgang set fra Børsen.

En af de gamle Havørne som der var 3 af på Øen i denne uge, havde jeg pludselig fået nærkontakt med ved Norddiget…. og et svagt øjeblik havde jeg på fornemmelsen, at jeg kunne være endt som “grillkylling” .. Men som det ses på billedet så havde den heldigvis lige spist… der var frisk blod på næbspidsen.

Der blev presset meget vand ind denne uge og en Krage tog bestik af situationen på stormflodssøjlen ved Børsen.

At få en stor Drosseldag var en af de ting jeg havde håbet på under mit ophold på Fanø… At det skulle ende med 87.200 var bare så fedt. De kendes på den flotte røde farve på undervingen.

Nogle mennesker kan bare det der med fugle.. en træt Blåmejse syntes lige det kunne være skønt med en lille pause på Jens Kirkebys kikkert mens han stod og nød de mange fugle der kom forbi Hønen. Måske han lige kunne tippe den om, at der ikke var nogen Spurvehøge den skulle passe på..

Efter den lille snak med Jens Kirkeby satsede Blåmejsen på, at Per Kjær gav den et lift da den tog plads på hans cykel…. klog lille fugl…