SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018…..STORPLETTET PERLEMORSOMMERFUGL

Så smilede heldet til mig…. pludselig var der ny Tåsingeart til mig…. da der pludselig ud af ingenting sad en Storplettet Perlemorsommerfugl foran mig i udkanten af skoven ved en større lysning. Arten er vidt udbredt i Danmark, men et hurtigt kig i DOF-Basen viser det ikke vælter med den på Fyn. I følge Klaus Hermansen, Dagsommerfugle i Danmark, kan der være år hvor den overhovedet ikke bliver registreret på Fyn. Jeg gætter dog på den må være registreret på Tåsinge før, men den er nok temmelig fåtallig til sjælden…. Jeg havde ellers alle odds i mod mig for at få den dokumenteret på den ensomme grusvej…. som pludselig var blevet forvandlet til en motortrafikvej.. Først kom der en skovbil, som dog var så venlig, at give mig tid til at få et par fotos af den… Bedst som skovbilen var væk kommer der et par joggingløbere, og på trods af at jeg lå på alle 4 og forsøgte mig på at få et par fornuftige billeder…. så skulle disse 2 selvfølgelige løbe lige forbi, så den forsvandt for mig… jeg bed mig heldigvis i tungen…… og tænkte dem møder jeg sikkert igen…. da der var lang vej til de hoppede i et par “mindre sko”…undskyld mit franske.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De stor hvide flader på undersiden gør denne art nem at bestemme….

Skønt med en ny sommerfugl til min Tåsingeliste… bare ærgerligt der ikke var tid til at få lidt bedre billeder.