SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018….. Det Hvide C

Mit første indlæg på min nye side handler i ord og billeder om de smukke sommerfugle…. håber I vil nyde disse smukke dyr som gør sommeren og skovene så smuk på min Ø… Den første art jeg vil skrive lidt om er det Det Hvide C, som er en fåtallig art, men som er i fremgang her…. Jeg så min første kortvarigt i min egen have for godt 15 år siden… Den blev først registreret på Øen fra omkring 1990 eller senere i følge Michael Stoltze´s bog Danske Dagsommerfugle… Jeg har nu fornøjelsen af den hvert år i skovene og den dukker forsat op i min have med jævne mellemrum…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den første jeg så i år… havde lige fundet en plads hvor solen kunne komme igennem de tætte træer i skoven…

Her afsløres navnet for arten…. det hvide “C” på undervingen ses tydeligt…. selv om den falder godt i med sine omgivelser når vingerne er foldet sammen…

Med fuld sol på kan de smukke orange farver rigtig nydes…