LEUCISTISKE HÆTTEMÅGER DEN 17. OKTOBER 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hættemåge ad. Ved gennemgang af diverse mågeflokke har jeg inden for de seneste par uger fundet hele to forskellige leucistiske Hættemåger som efterlod to forskellige indtryk. Denne her fugl fra Langeland kunne ved første øjekast minde om en adult Sorthovedet Måge. Fuglen her virkede i håndkikkert helt hvid, men da jeg fik teleskopet på den kunne man omkring de lyse svingfjer ane et svagt drys af kanelfarve. Sdr. Longelse den 17. oktober 2024.

Hættemåge adult. Selv om et måske ikke helt fremgår af billederne da fuglen var langt væk, så virkede den total hvid og lignede derved som nævnt en adult Sorthovedet Måge. En fugl som denne her har derfor mulighed for at blive fejlbestemt hvis den kun ses kortvarigt. Sdr. Longelse den 17. oktober 2024.

Sorthovedet Måge adult. Blot til sammenligning og hvis man ser bort fra hovedtegningen, så kan vingerne på den flyvende leucistiske Hættemåge fra Sdr. Longelse godt minde om denne her fugl. Løkkeby enge den 23. marts 2023.

Hættemåge adult. En helt anden type fugl, som især kan minde om en Tyndnæbbet Måge lige når man ser den stå som her i flokken. Den virkede klart mere hvid end fuglen fra Langeland. Dens røde næb var skarpt farvet i modsætning til fuglen fra Langeland, hvor både næb og ben var mat i farven. Desværre fik jeg ikke set farven på benene af fuglen her. Selve svingfjerene var farvet som hos en helt normal Hættemåge. Det mørke øje udelukker straks en Tyndnæbbet Måge. Lidt spændende, at man kan få to forskellige indtryk af den samme art pga dens leucisme. Mandø den 10. oktober 2024.

Tyndnæbbet Måge 2k type. Selv om fuglen her næsten er lige så langt væk som den leucistiske Hættemåge fra Mandø, så tror jeg godt man kan se og forstå lighederne. Dog har fuglen fra Mandø ingen øreplet. Cypern den 7. maj 2023.