VELKOMMEN HJEM VLHB, BAGENKOP DEN 7. SEPTEMBER 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 5k. Da jeg sad og så efter rovfugle i dag i nærheden af Fakkebjerg på Sydlangeland stoppede Arne Christensen og hans kone deres bil lige hvor jeg sad. Arne ville gerne lige vise mig et mågefoto han havde taget i går den 6. september 2024 i Bagenkop havn, da han vist havde mistanke om, at han muligvis havde fotograferet en Kaspisk Måge, endda en farvemærket fugl. Jeg blev noget overrasket da jeg så ringen, det var nemlig en af de fugle Kjeld T Pedersen og jeg fangede i sommeren 2020 i det helt store år for Kaspisk Måge på Langeland. Den var blevet mærket i Bagenkop havn den 1. august 2020 og allerede den 3.. august 2020 så jeg den igen, den var nu fløjet til  Spodsbjerg havn. Herefter forsvandt den indtil den blev genfundet i Schleswig i Tyskland den 29. august 2020. Allerede den 1. september 2020 genfandt jeg den så atter i Bagenkop havn og her aflæste jeg den også en sidste gang den den 15. september 2020. Herefter blev der stille omkring den indtil den blev fundet i Holland den 2. december 2021. I over et år havde den gemt sig uden at blive aflæst. Og der skulle nu gå endnu længere tid før den atter blev set (2 år og 9 mdr.) af Arne i Bagenkop havn i går den 6. september 2024. Bagenkop havn den 7. september 2024. 

Kaspisk Måge 5k. Tidligere på morgen inden jeg kastede mig over rovfugletrækket havde jeg set en adult fugl stå på en mark med godt 100 måger. Da vegetationen var lidt høj samt at den var lidt langt væk gjorde, at jeg ikke kunne tjekke benene. Efter Arne var kørt igen valgte jeg at køre ned til denne mark igen, da det måske var VLHB der havde stået ude på marken. Selv om der var gået små 5 timer så genfandt jeg ret hurtigt fuglen og denne gang kunne jeg se den var ringmærket. Der var nu desværre kommet så meget varmeflimmer at det var umuligt at aflæse den. Bagenkop havn den 7. september 2024.

Kaspisk Måge 5k. Jeg valgte derfor at stå ud af min bil ved den mark hvor den rastede sammen med de andre måger. Fuglene blev ikke begejstret over at se mig og hele flokken lettede og jeg kunne følge fuglen som heldigvis havde sat kurs mod havnen (ca. 1 km væk). Da jeg ankommer to minutter senere til havnen kunne jeg selvfølgelig ikke genfinde den og jeg tænkte, at den nok alligevel bare var fløjet forbi havnen og ville være pist væk. Jeg valgte heldigvis at smide lidt brød til de andre måger og indenfor få sekunder kunne jeg høre en kaldende Kaspisk Måge og da jeg fik øje på den kunne jeg se den var farvemærket. Bagenkop havn den 7. september 2024.

Kaspisk Måge 5k. Hurtigt kunne jeg nu bekræfte at det var VLHB der fortsat var i området…. Fantastisk at gense den igen, jeg havde trods alt ikke set den siden den 15. september 2020… rent eventyr. Bagenkop havn den 7. september 2024.

Kaspisk Måge 1k. VLHB var ikke helt alene, der var også en ungfugl i havnen i dag…. Måske det var noget af dens afkom den havde bragt med og som den ville vise frem ?. Bagenkop havn den 7. september 2024.