Om Henrik Knudsen

Halløj….Så har jeg fået min egen hjemmeside og til dem der ikke kender mig, så kommer der lige lidt om mig selv her…

 

Fuldstændig ”forelsket” i fugle som jeg både kan nørde med, men også bare nyde… Jeg har brugt de sidste 30 år på at se på fugle næsten dagligt og har dyrket alle former inden for ornitologien….Jeg forsøger hele tiden at bygge på…. Især har bestemmelsen af Kaspisk Måge næsten taget overhånd… så hvis I ser en med en pose franskbrød og en kikkert om halsen nede i Bagenkop havn…. så er det næsten garanteret mig…

Jeg har tilbragt mange år på de danske naturreservater og fuglestationer… især Tipperne og Blåvand har en stor plads i mit hjerte, her har jeg fået min ”fugleopdragelse” og lært at arbejde professionelt med tællinger og guidninger. Jeg har også haft en meget lang periode hvor jeg har kørte land og rige rundt efter nye fuglearter til min Danmarksliste, men den del af ornitologien har jeg så godt som lagt bag mig. De seneste 10 år har dagsommerfuglene også optaget mig en hel del, og jeg har endda fundet mit første sommerfuglehit i form af Østlig Takvinge.

Håber at I vil følge med på min hjemmeside samt at se jer ude i naturen.

Som bonusinfo, så holder jeg med Liverpool og heldigvis er jeg så gammel, at jeg kan huske den gang hvor de vandt alt. Min egen fodboldkarriere er ikke imponerende, men jeg nåede dog at blive Fynsk Pokalvinder i 1984 med RB27 som benhård højre back. Desuden er mit bedste mål et fremragende selvmål…… Vi ses.

 

Fugleguidning og fugleforedrag

Jeg har stor erfaring inden for fugleguidning og fugleforedrag, hvor jeg har guidet ture i naturen samt holdt foredrag for skoler, højskoler og andre forskellige foreninger. 
Har gode sprogkundskaber på grund af arbejde i ind – og udland, især arbejdet med tysktalende gæster/turister.
Så har man brug for en guide eller har andre ønsker så er man meget velkommen til at kontakte mig.

Erfaring

Min erfaring stammer fra over 30 års arbejde med fugle:

 • Ansat ved Skov- og Naturstyrelsen (Nu Naturstyrelsen) fra 1989-2002, hvor jeg arbejdede på Naturreservaterne Tipperne, Langli og Skallingen med rast- og trækfugle samt rundvisning af de mange tusinde gæster fra ind og udland på reservaterne.
 • Arbejdet som freelance hos konsulentfirmaet Marine Observers med havfugle i Grønland, havvindemølleparker kontra fugle i Danmark og Holland samt arbejdet i halvandet år som en del af det store fugleovervågningsprogram omkring Fehmarn forbindelsen.
 • Ansat ved Naturama i Svendborg, det zoologiske museum 2005-2006.
 • Optalt og ringmærket fugle ved Blåvand Fuglestation 1988-2018.
 • Har fungeret som fast guide for Askov Højskole på deres fuglekurser på fx Mandø, Filsø i flere år.
 • Har forskellige fugleopgaver for Amphi Consult hvert år, såsom ynglefugleoptællinger på Skallingen samt rastfugletællinger i Odense Fjord.
 • Skrevet flere artikler om fuglebestemmelse og fugleforekomster.
 • Observatør ved Fanø Fuglestation efterår 2018.
 • Ynglefugletællinger for Orbicon fra april til juni 2019.
 • Observatør ved Fanø Fuglestation efterår 2019.
 • Ansat ved Naturama Svendborg, det zoologisike museum 2020-

 

Kontakt Henrik Knudsen

  Hvad drejer din henvendelse sig om? (skal udfyldes)
  GuidningForedragFeltbestemmelseAndre forespørgsler

  Denne formular bruger Akismet til at reducere spam. Få mere at vide om, hvordan dine data behandles.