GOD WEEKEND BIRDING PÅ TÅSINGE DEN 21. APRIL 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Silkehale. Meget passende til den kolde april 2024 havde en af vinterens mange flokke af Silkehaler endnu ikke forladt Danmark. Lørdag morgen den 20. april kunne jeg nyde en flok på mellem 200 og 250 fugle, aldrig tidligere har jeg set så stor flok sidst i april. Vornæs den 20. april 2024.

Silkehale. Flokken sad bare i de smukkeste omgivelser når solen tittede frem. Vornæs den 20. april 2024.

Rødtoppet Fuglekonge han. Som kontrast til vinterfuglene kunne en smuk syngende han Rødtoppet Fuglekonge nydes i glimt i skoven. Vornæs den 21. april 2024.

Sorthovedet Måge adult. Efter en mindre pause fandt jeg atter denne smukke måge art. Der var endda hele to adulte fugle på marken, så det har nok drejet sig om et par. De havde i øvrigt selskab af et par Traner som har opholdt sig på øen igennem længere tid. Det var 3. observation i dette forår af Sorthovedet Måge på Tåsinge for mig. Bjernemark den 21. april 2024.

Sorthovedet Måge(r) adult. Hvis man kigger godt efter kan man se at fuglen til højre bar en stålring på højre ben som desværre var umulig at aflæse. Bjernemark den 21. april 2024.