SORTKRAGE – RUDKØBING VEJLE DEN 10. APRIL 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortkrage. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på om der overhovedet findes rene Sortkrager i Danmark længere. Hver gang jeg ser en Sortkrage synes jeg altid jeg kan finde et brunligt eller lyst indslag i fjerdragten. Da jeg så mine første fugle tilbage i 80erne synes jeg ikke man så så mange afvigende fugle som man gør nu. Da jeg var i Blåvand opgave jeg fuldstændig til sidst at bestemme dem, da det virkede totalt håbløst. Dagens fugl var nok heller ikke meget bedre, selv om den dog lignede ganske godt på trods af et par grålige og brunlige indslag i dens sorte fjerdragt. Fuglen var i par med en Gråkrage og den virkede en anelse mindre end denne samt lidt mere smånæbbet. Stemmen var lidt lysere og knapt så grov som hos Gråkragen. Det kan dog måske være ganske tilfældigt og evt. kønsbestemt ?. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Sortkrage. Hvis man antager det næsten er umuligt at finde en ren fugl i Danmark… Hvor mange i Danmark kan så X arten på deres artsliste som sikker ?. Emnet er nok lidt tabubelagt og høre til i den mere useriøse ende. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Sortkrage. Fra denne vinkel ser den meget ensartet sort ud. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Sortkrage. Bemærk lidt brunligt skær samt nogle lidt brune fjer i vingen. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Sortkrage. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Sortkrage. Jeg har med denne lille serie forsøgt, at få så mange fotos med forskellig belysning. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Gråkrage. Den virkede som om den var i par med denne fugl. Rudkøbing vejle den 10. april 2024.

Gråkrage. I princippet kan der også løbe Sortkrage blod i sådan en fugl. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.

Råge. Krageparret var ikke glad for Rågen som blev jagtet væk flere gange. Rudkøbing Vejle den 10. april 2024.