FORÅR OG HAVØRNE PÅ LANGELAND OVERALT DEN 8. APRIL 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Havørn imm. Varmen kunne for alvor mærkes i dag, da temperaturen på det sydlige Langeland lå på 15-17 grader. Inden der kom lidt større vingefang på himlen havde jeg 3 super flotte og smukke Nordiske lappedykkere i fuld sommerdragt ved Hesselbjerg. Havet bød også på en enkelt adult Dværgmåge samt lidt trækkende Lommer som alle var Rødstrubet. Samme sted var der også 2 Sortstrubet Bynkefugle, som begge var hunner. Ved Gulstav sås den faste Sortrygget Hvid Vipstjert. Da der begyndte at komme termik kom der mange Havørne, især var der mange 2k fugle. Jeg kunne ikke helt gennemskue om det drejede sig om trækkende eller rastende fugle. En flok på 10 Traner ved Sædballe kl. 12.35 sås senere af Morten Müller ved Spodsbjerg. Fakkebjerg den 8. april 2024.