ENDNU EN HYBRID PÅ TÅSINGE – TROLDAND X BJERGAND 2K+ HAN DEN 19. FEBRUAR 2024.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Troland x Bjergand han 2k+. Selv om jeg er vild med fuglebestemmelse har bestemmelsen af hybrider mellem dykænder aldrig rigtig fanget mig. Det værste ved dykænder er at de sover i de lyse timer og så kan man ellers stå der og vente time efter time og håbe på at fuglen løfter hovedet i 4 sekunder og man derved kan nå at se næbneglen… Situationen var ikke meget anderledes i dag… eneste grund til at jeg fandt hybriden var fordi jeg ville tælle de smukke Små Skallesluger som der i øvrigt var 23 af. Den var jo ikke til at overse med den rygfarve mellem de mange Troldænder og få Bjergænder. I modsætning til de to andre hybrider jeg har set i Vejlen mellem Troldand og Bjergand havde denne her meget mere top og lignede ret meget en Troldand. De andre to fugle var mere Lille Bjergand typer. Det er er også blevet til en enkelt hybrid mellem Troldand og Taffeland for mere end ti år siden samme sted. På trods af mange dykænder i Øhavet bliver der ikke meldt om mange hybrider. Vejlen den 19. februar 2024.