MIN FØRSTE RIGTIGE IAGTTAGELSE AF KASPISK MÅGE PÅ DET NORDLIGE LANGELAND DEN 25. OKTOBER 2023.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k. På en dag med rigtigt kedeligt gråt oktober vejr fandt jeg endelig arten på den nordligste del af Øen. Fuglen blev opdaget på en mark mellem Lohals og Stoense havn. At det først lykkes nu kan skyldes flere ting, fx at jeg ikke er lige så ofte på den nordlige del af øen som på midten samt helt i syd. Dog er det blevet til mange ture gennem årene uden Kaspisk Måge. Indtil i dag var mit tidligere nordligste fund på Langeland fra den 4. februar 2022 ved Fæbæk/Dageløkke. Umiddelbart tænker jeg arten er relativ fåtallig på denne del af Øen. Langs østkysten af Fyn har jeg også kun set få fugle gennem årene. (Set arten fra Klintholm til Kerteminde havn med klar overvægt af fugle i Kerteminde havn). Lidt mærkeligt med dette tomrum. Stoense/Lohals den 25. oktober 2023.