LIDT ID TANKER OM NORDLIG HALEMEJSE DEN 25. OKTOBER 2023.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Halemejse. I dag havde jeg 80+ trækkende Halemejser ved Hou Nordstrand på Langeland. De 80+ fugle bestod af 3 flokke med den største på 45 fugle. Trækket var nærmest et fourageringstræk gennem vegetationen og der var derfor tid til at kigge lidt på fuglene. Der var klart overvægt at den sydlige type, mens der også var fugle med et mere “nordligt udtryk”. Fuglen på billedet passede meget godt på de fugle som gav et “nordligt udtryk”. Hvor hvidt hovedet er kan nogle gange være lidt svært at vurdere korrekt, da fjerene ofte kan se lidt løse ud i hovedregionen og kan derved give et gråligt slør. Undersiden på de Nordlige Halemejser er altid meget hvid, det kan næsten virke helt blændende. På en dag som i dag hvor vegetationen var våd, virkede flere af fuglene lidt “beskidte” og fjerene sad lidt rodet og det var derved svært at vurdere hvor hvide de egentlig var. Umiddelbart er der mere hvidt i tertialerne end sort, hvilket er en understøttende karakter for en Nordlig Halemejse. Alligevel var mit indtryk af alle dagens fugle med et “nordligt udtryk” at det var fugle med hybridkarakter. Hou Nordstrand den 25. oktober 2023.

Nordlig Halemejse. Meget typisk fugl. Bemærk også det meget sorte nakkebånd som står i klar kontrast til det hvide hoved. Blåvand den 30. oktober 2016.

Nordlig Halemejse. Igen en typisk fugl. Bemærk dog hvordan de lidt rodede fjer omkring øredækfjerene giver en mørk skygge og derved kan snyde lidt. Uden at man kan se tertialerne tydeligt, så ser de næsten helt hvid ud her. Blåvand den 11. oktober 2016.