NØDDEKRIGE OG MEGET ANDET GODT DEN 22. OKTOBER 2023.

Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 1k. Jeg havde en rigtig hyggelig morgen ved Spodsbjerg og Løkkeby hvor den stod på måger samt 2 Bjergpibere. Den 18. oktober 2023 havde jeg i øvrigt også en Bjergpiber i Keldsnor, så 3 fugle på få dage kan tyde på der evt. kommer lidt fugle igennem disse dage. Mens jeg sad og nød disse dejlige fugle fik jeg et opkald fra en god ven om jeg havde lyst til at se en Nøddekrige han lige havde fundet. Da det lød som et godt tilbud lod jeg måger være måger og kørte til den sydlige del af øen… hvor der ventede en stor oplevelse. Spodsbjerg havn den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Sikke et gensyn med denne smukke fugl som jeg ikke havde set på Langeland i rigtig mange år. Første gang jeg så arten var også på Langeland, det drejede sig om to overflyvende fugle ved Østerskov den 22. september 1985. I 1985 optrådte arten invasionsagtig og jeg så det år rigtig mange fugle på Langeland. Især husker jeg en flok på 50+ fugle der rastede i Gulstav mose. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Dagens fugl på Langeland. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Der blev spist godt med Havtorn. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Guf med de Havtorn. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Det var ikke noget problem at have flere bær i næbbet på samme tid. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Insekter var også på kostplanen. Tryggelev den 22. oktober 2023.

Nøddekrige. Tak for tippet Jan samt oplevelsen i hyggeligt selskab. Tryggelev den 22. oktober 2023.