HAVOBS VED SPODSBJERG GAV EN SKØN OVERRASKELSE DEN 21. OKTOBER 2023.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Cactus/Crossback 1k. De seneste dage havde jeg prøvet noget havobs omkring Spodsbjerg og det skulle følges op efter nattens storm. Den 19. oktober 2023 gav det knap 500 Dværgmåger, mens det i går den 20. oktober 2023 blot gav 25 Dværgmåger. I dag den 21. oktober var der fuldstændig udsolgt for Dværgmåger, til gengæld var der et imponerende træk af Edderfugle. De blev selvfølgelig tjekket grundigt igennem for Kongeedderfugl dog uden det ønskede resultat. Mens jeg tjekkede dem kom der pludselig en nordtrækkende lille kompakt alkefugl og jeg slap straks de trækkende Edderfugle. Jeg blev noget overrasket da jeg opdagede det var en Lunde, en art jeg aldrig havde troet jeg skulle se på Langeland. Det blev klart dagens bedste fugl selv om jeg også fik 3 trækkende Kaspiske Måger hhv. 1 1k, 1 2k og 1 3k i bogen. Bagenkop havn den 21. oktober 2023.

Cactus/Crossback 1k. Dagens udfordrende måge fra den sydlige havn på øen. Bagenkop havn den 21. oktober 2023.

Cactus/Crossback 1k. Bemærk overhalen. Bagenkop havn den 21. oktober 2023.