BJERGPIBERE PÅ CHRØ DEN 15. OKTOBER 2023.

FUNDET AF BJERGPIBER PÅ CHRØ I OKTOBER 2023 ER FØRSTE FUND FOR ØEN. TAK TIL PALLE AMBECH FRÆNDE RASMUSSEN OG JØRGEN STAARUP CHRISTENSEN FOR INFO. (TILFØJET DEN 17. OKTOBER 2023)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bjergpiber. I forbindelse med at Laila opdagede en Lille Fluesnapper som fou. helt yderst på klipperne lige nord for Østerskær opdagede vi også 2 lyse Pibere. Jeg tog lidt fotos men kunne fortsat alligevel ikke se hvad det var. Sammen med Michael Fink og Mikkel Lausten blev vi enige om det nok bare var Skærpibere. Dovenskaben vandt da vi ikke orkede at hente et skop. Først efter jeg var kommet hjem tjekkede jeg billederne, som jeg i øvrigt var lige ved at slette uden at tjekke dem, da de næsten var helt ubrugelige. Her opdagede jeg det drejede sig om Bjergpibere en meget sjælden gæst på Chrø (sikkert overset). Jeg forsøgte herefter at finde ud af hvor mange fund der var af arten på ChrØ hvilket var lidt svært. I følge DOFbasen er der et fund fra 1977 (umiddelbart det eneste). I den nye oversigt over Danmarks fugle af Jørgen Staarup Christensen m.fl er arten første gang registreret i DK i 1989 ved Køge. Så der er lidt divergerende fakta. ChrØ den 12. oktober 2023.

Bjergpiber. Er det 1. eller 2. fund af arten for Øen ?. Arten er generelt meget fåtallig på Bornholm i følge DOFBasen. ChrØ den 12. oktober 2023.