NÆSTEN TILBAGE PÅ DATO SAMT FARVEMÆRKET POLSK SPLITTERNE VED BARAGER NEBBE DEN 12. SEPTEMBER 2023.

Den 18. september 2023 er der tilføjet data på den ringmærkede Splitterne fra Polen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sorthovedet Måge adult. For 3. år i streg havde jeg en adult Sorthovedet Måge ved Barager Nebbe i september. Jeg har mistanke om det er den samme fugl der vender tilbage og som ses vinteren igennem til den forsvinder igen om foråret. Her bevæger den sig mellem Løkkeby og Barager Nebbe med forkærlighed for Drejet.. I 2021 fandt jeg den den 10. september og i 2022 den 9. september. Barager Nebbe den 12. september 2023.

Splitterne 1k. Så vidt jeg husker er det første gang jeg ser en Splitterne med “flag”. Fuglen er mærket i Polen, hvilket er lidt overraskende, da jeg mener der ikke yngler ret mange par i Polen ?. (Antager den er mærket som unge) Det var noget af en udfordring at få  den aflæst, men efter nogle kilometer frem og tilbage fik jeg den endelig. Så snart jeg har data på den tilføjer jeg dette under billedet. Barager Nebbe den 12. september 2023.

Ternen er ringmærket som pullus den 13. juli 2023 ved Gdansk-Port PN, Ptasia Wyspa, Pormorskie, Polen. Mellem mærkestedet og Barager Nebbe er der 511 km.