SILKEHEJRE OG SORTHOVEDET MÅGE PÅ TÅSINGE DEN 15. JUNI 2023.

Inden jeg skulle på arbejde kunne jeg lige nå tidligt om morgen at se om der var lidt fugle i Vejlen. Jeg havde ikke stået mange minutter før jeg opdagede en hvid hejre der kom trækkende direkte øst fra og som havde kurs mod dæmningen hvor jeg stod. Jeg kunne hurtigt bestemme den til Silkehejre og følge den mens den begyndte at dreje af og fortsatte ind over skoven og forsvandt i retning af Bregninge/Noret. Inden jeg hurtigt hoppede ind i bilen kunne jeg også lige nå at få Rovternen med som har rastet gennem flere dage on and off. Jeg fik tjekket Noret ganske kortvarigt uden at kunne finde hejren igen inden jeg smuttede på arbejde. Efter arbejde kørte jeg atter forbi området. Det første jeg ser ved Noret er en enlig måge som flyver rundt og fou over den østlige del af området… Da den med det blotte øje virker helt hvid skal den selvfølgelig tjekkes. Det viser sig at være en adult Sorthovedet Måge. Fuglen forsvinder mod vest efter 5 minutter og jeg ser herefter ikke mere til den. Det var den 3. fugl jeg ser på Øen i år. Sidst i april så jeg ligeledes i Noret 2 adulte fugle sammen med Laila. Silkehejren kan jeg dog ikke genfinde, så den er muligvis forsvundet. Det er præcis 12 år og 11 måneder siden jeg fandt en Silkehejre sidst på Tåsinge (den 15. juli 2011), hvor jeg fandt en i Noret. Det var 8. fund for Tåsinge hvor den tidligere er registreret hhv. i 1997, 1998, 2003, 2010, 2011, 2021 samt 2022. Det var så en fugledag noget over gennemsnit her på Øen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sorthovedet Måge adult. Heldigvis havde jeg medbragt kameraet om eftermiddagen. Noret den 15. juni 2023.